Kaart -> Westeinde

Ansichtkaart informatie

Kinderen verzameld (huisnummer 309)

Meer foto's en informatie
Uitgever:Koop Hoorn m
Buurt:Westeinde
Jaartal foto 1:1903
Jaartal foto 2:2022
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: We zien nu dezelfde boerderij als op de volgende foto, maar nu van de andere kant. Kennelijk woonden er heel veel kinderen op de buurt.
 
Reacties:
Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:23 Dec 2010
Bericht:We zijn hier in 1903. Foto staat ook in 'Berkhout in oude ansichten' (1976) met de volgende toelichting:
Tussen de kinderen bevinden zich ongetwijfeld een paar Bakkertjes die in het rechterdeel van de eerste woning links woonden. Hun buren in hetzelfde huis waren onder anderen Arie Langereis en zijn vrouw Pietertje Klooker. Het huis met de klimop was van Muus Smit en Grietje Worp. Smit was koetsier bij burgemeester Slagter, die iets westelijker in huize "Troostwijk" woonde. Naast Worp had je de woning van Piet Molenaar, die je met zijn dagelijkse bodedienst naar Hoorn om een boodschap kon sturen, trouwens zijn opvolger Dirk Bobeldijk niet minder. Huibert Blank eerst en Gerrit Braas later waren de bewoners van de aan de weg gelegen boerderij. In de andere huisden Antje en Baje "Koetekont" een bijnaam die Baje Boxman als veedrijver had gekregen, maar niet erg vereerd mee was.

Naam:Jan Blokker Vzn.
Datum:03 Jan 2012
Bericht:In het 2e huisje links (met de klimop) hebben wij in de 40er jaren van de vorige eeuw gewoond. In mei 1940 toen de Duitse vliegtuigen het vliegveld Bergen bombardeerden rammelde het servies, of wat daar voor doorging, uit de kast.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:09 Feb 2022
Bericht:Foto 3: k
Een opname uit 1949.
Op foto 3 zien we rechts boven de boom een glimp van een boerderijdak. Die boerderij hebben we op foto 1 iets beter in beeld.
Het eerste huis links is huisnummer 309, dat van Siem Schagen; het heeft inmiddels 4 ramen in plaats van 2. Het huis is later gesloopt en Kees Oud heeft er een nieuw huis laten zetten, later kwamen er Nico en Marja Roemer wonen.
Het tweede huis heeft nummer 307. Het was het woonhuis van de familie Blokker; vervolgens Cor Vlaar. Enkele jaren later is daar nieuw huis gebouwd. Daarna kwamen Nic en Annie Snoek daar wonen en daarna de familie Teunissen en later Cees en Ans Wonder.
Het derde huis, dat dwars staat en een dakkapel heeft woonde D.C. Bobeldijk.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:09 Feb 2022
Bericht:Foto 4: c
Een opname van vrijwel dezelfde plaats, maar dan enkele jaren later.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Naam:Co Beemsterboer
Datum:09 Feb 2022
Bericht:Foto 5: v
De zelfde plaats maar van hoogte genomen.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: