Kaart -> Slagterslaan

Ansichtkaart informatie

Huis van Fred Visser

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto c
Buurt:Slagterslaan
Jaartal foto 1:1977
Jaartal foto 2:2011
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Deze foto werd mij toegemaild door Nel Bakker. Het huis is bewoond geweest door Fred Visser. In 2009 of 2010 is het huisje geheel gesloopt. Het huisje stond aan de Slagterslaan als tweede huis vanaf het Klompenmakerspad bij Bobeldijk.

Nel heeft als nadere informatie:
Fred Visser was een zoon van Jan Visser en Aafje de Jong. Jan was winkelier en woonachtig in Berkhout. Jan, toen 29, verklaarde dat er "in het huis staande aldaar gebouwd no.89 is geboren een zoon, Frederik". Dat was op 5 mei 1873.
Fred is overleden op 22 November 1941. Fred stond toen te boek als rentenier. Zijn zoon Ebbo was tuinbouwer. Ebbo was toen 51. Ebbo's moeder was Dieuwertje van Deutekom.

Fred en mijn oud-tante Hendrica Van Bakel zijn getrouwd op 17 december 1936. Fred is in februari 1927 teruggekomen uit Amerika, hij staat geregistreerd als Amerikaan. Hun adres was Slagterslaan 47. Ik heb van mijn nichtje een brief gekregen van mijn grootmoeder aan mijn oud-tante, gedateerd 12-8-1947 en gestuurd naar de Slagterslaan te Berkhout.
 
Reacties:
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers leesbaar zijn.
Naam:Co Beemsterboer
Datum:10 Sep 2011
Bericht:Foto 3: k
Fred Visser en Hendrica van Brakel poseren hier trots voor hun huisje. Een foto van Nel Bakker.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten></a>

Naam:Rene Blokker
Datum:02 Feb 2012
Bericht:Dit huis heeft toch indertijd Dirk Blokker (de voormalige cafehouder van "De Vriendschap" laten bouwen?
Samen met zijn vrouw Jantje Gool hebben ze daar tot zijn dood (13-10-1926) gewoond.

Naam:Nel Bakker
Datum:03 May 2012
Bericht:Ik heb inderdaad via een andere site informatie gekregen over de andere eigenaren van het huisje. Gebouwd door Dirk Blokker Klaasz., na zijn dood heeft Frederik Visser Jansz., schilder te Amsterdam, geboren te Berkhout en eerder gehuwd geweest met Dieuwertje Deutekom, het gekocht. Hij heeft daar gewoond van 1926 (of 28)tot zijn dood in november 1941. Mijn oud-tante heeft er gewoond tot 1948, toen heeft zij het verkocht aan Jacob Langenberg, landbouwer te Bobeldijk. Deze informatie heb ik van Jan Peereboom.
Overigens was de vader van Fred geen winkelier, maar schilder. De vader van Dieuwertje Deutekom had een winkel.

Naam:Nel Bakker
Datum:29 May 2012
Bericht:Nieuwe gegevens: uit de militie registers maak ik op dat Ebbo Visser, geboren in 1890, een broer moet zijn van Fred(erik). Zijn ouders staan vermeld als Jan Visser en Aaltje de Jong, reeds overleden. In het archief in Amsterdam vond ik een levenloze dochter van Fred Visser en Dieuwertje van Deutekom. Verder geen nieuwe gegevens gevonden.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: