Kaart -> De Goorn

Ansichtkaart informatie

d' Ontmoeting (De Goorn 21)

Meer foto's en informatie
Uitgever:particuliere foto
Buurt:De Goorn
Jaartal foto 1:vijftiger jaren
Jaartal foto 2:2018
Foto 1Foto 2
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergrotenKlik op de afbeelding om deze te vergroten
Tekst: Dorpshuis d'Ontmoeting is tot 1976 gerund door de familie Oud. Op de hoek was de slijterij gevestigd.
Deze foto is van het moment dat het volledig dorpshuis was. De deur van de slagerij was rechts, (Perry Meinen heeft de oude vloer van de slagerij weer tevoorschijn gehaald). Daarna was deze slagerij een korte periode bibliotheek. Bertus en Tiny Oud woonden boven het dorpshuis, daarna Siem Bakker (Panty P) en Ineke, toen Maarten en Ank, gevolgd door Cees en Ellen Blokdijk en daarna Perry en Pauline Meinen.
De foto is aangeleverd door Margret Kunst-Oud.
 
Reacties:
Naam:Adse Schouten
Datum:31 May 2018
Bericht:Mooie foto van café Concordia, annex slagerij met rechts schuin in de hoek de ingang van de winkel. Eigenaar was de fam. Arie Oud.
We zien ook nog het huis van de fam Smit.
Niet zichtbaar, in de bocht stond het transformatorhuisje (P.E.N.), voor de stroomvoorziening, wat toen nog bovengronds was. (Deze is wel te zien op foto kruising met de Dwingel jaar 1948).
Herinneringen aan de beginperiode van televisie-uitzendingen. Dit was natuurlijk heel bijzonder, beeld en geluid in de huiskamer.
Dit begon +/- 1955-56 met twee of drie avonden per week een aantal uren zendtijd. Zo ook het woensdagmiddag kinderprogramma met de altijd vrolijk zwaaiende Hanny Lips.
Cor Bontje en Arie Oud hadden toen ook een televisietoestel aangeschaft, die bij een voetbalwedstrijd opgesteld stond op een tafel, op het toneel of in het café.
Het gangbare toestel van Philips was 43 of 59 cm beeldbreedte. Grundig had een toestel van 63 cm diagonaal beeldscherm.
De belangstelling was wisselend maar in de beide café 's of de zaal 50 tot 150 aanwezigen.
Entree was f 1,00 met in de rust recht op 1 consumptie.
Af en toe kon het gebeuren dat tijdens de wedstrijd de zender wegviel, en als dan bij Oud Niek of Bertus niet in de buurt waren moest in allerijl 1 van de 2 opdraven voor herstel.
Na wat draaien en zoeken (fijnafstemming) was er plotseling weer beeld en klonk er meteen tevreden gemompel en applaus. Voor en vanaf die tijd en vooral tijdens de WK-voetbal 1958, waar men onder andere van het superieure voetbal van wereldkampioen Brazilie kon genieten, werd daarna de interesse voor de aanschaf van een televisietoestel snel groter. Een 59 cm Philips-toestel kostte f 999,- exclusief plaatsing en antenne.
Door het dorp gaand en daar waar een grote antenne hoog op het dak geplaatst was had men dus televisie.
Deze antennes moesten gericht worden naar de zender Lopik bij Utrecht. De plaatselijke leveranciers-installateurs waren Jan Floris De Goorn en Piet Beets 't Hoog in Avenhorn.
De ontwikkelingen gingen heel snel met in 1967 de komst van de kleurentelevisie.

Naam:Eduard Seuren
Datum:05 Jun 2018
Bericht:Een leuk nostalgisch verhaal Adse! Zoals ook bij Poessie Beets in Avenhorn, maar dan buiten voor de ramen, werd vanuit de winkel de tv aangezet, maar kostte geen geld en bij Les deux Ponts, café Klein in Oudendijk in het café.

Naam:Erik Koning
Datum:22 Feb 2021
Bericht:Maarten en Ank Smit hebben ook een aantal jaren 'd Ontmoeting gerund. Eind jaren 70 begin jaren 80.

Naam:Co Beemsterboer
Datum:11 May 2021
Bericht:Foto 3: c
Klik op de afbeelding om deze te vergroten
U kunt door middel van het formulier hieronder een bericht op de website plaatsen. Dit bericht zal direct voor alle bezoekers zichtbaar zijn.
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en komt dus niet zichtbaar op de website.
Uw reactie op deze kaart: